Bekendmaking winnaar tijdens speciale radio-uitzending

Zaterdag 8 april verandert KRO-NCRV’s De taalstaat (NPO Radio 1) met presentator Frits Spits in De kindertaalstaat. Ter gelegenheid van de uitreiking van de 36e Woutertje Pieterse Prijs presenteert Frits zijn wekelijkse programma deze zaterdag live vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Samen met Julie en Guus, zijn jeugdige co-presentatoren, bespreekt hij in De kindertaalstaat de zes genomineerde boeken met de genomineerde schrijvers en illustratoren. Frits Spits: “Mijn hele leven al heeft het kinderboek mijn speciale belangstelling. Daarom vind ik het heerlijk om in De kindertaalstaat de liefde voor de jeugdliteratuur te vieren. Want als dromen werkelijkheid worden, als je een wereld binnenstapt die je hiervoor nog niet kende, dan is de kans groot dat je in een kinderboek terecht bent gekomen.”

Abdelkader Benali, juryvoorzitter van de Woutertje Pieterse Prijs, maakt het winnende boek live in De kindertaalstaat bekend. Zanger Spinvis zal de uitzending muzikaal omlijsten en zingt Het roverslied, dat traditiegetrouw bij de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs wordt uitgevoerd.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt dit jaar voor de 36e keer uitgereikt voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek, en bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. De prijs bestaat sinds 1988 en wordt uitgereikt aan kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Afgelopen jaar mochten debutanten Raoul Deleo en Noah J. Stern de Woutertje Pieterse Prijs in ontvangst nemen voor hun rijk geïllustreerde kijk- en leesboek Terra Ultima.

De live-uitzending is een besloten evenement en alleen voor genodigden toegankelijk, maar natuurlijk voor iedereen te beluisteren via NPO radio 1 (zaterdag 8 april tussen 11.00 uur en 13.00 uur).

Naar boven