Vijfde nominatie bekend

Vijfde nominatie bekend

Het vijfde boek dat de jury nomineert voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 is de Meisjes van Annet Schaap.

De jury over het boek: ‘Zeven sprookjes, zeven meisjes, zeven onverwachte eindes. In de Meisjes verleent Annet Schaap haar zelfbewuste protagonistes een eigen stem en speelt ze een geraffineerd spel met sprookjesmotieven en symboliek. De groteske illustraties in scraperboard brengen de verhalen op onnavolgbare wijze tot leven. Stevig geworteld in de traditie van het volkssprookje en tegelijkertijd brandend actueel én eigenzinnig; zo geeft Annet Schaap haar voorgangers Grimm en Perrault het nakijken.’

In dit liefdevol vormgegeven boek bewerkte Annet Schaap zeven bekende sprookjes tot verrassende vertellingen. Waarin de meisjes niet langer sprookjesfiguren zijn, maar mensen van vlees en bloed. De verhalen gaan over zusjes, over liefde, over hoe alles het leven zomaar om kan vallen, en over toch weer opkrabbelen en verder gaan.

Luister volgende week zaterdag weer naar De taalstaat op NPO Radio 1, waar rond 11.10 uur de zesde en laatste nominatie bekendgemaakt zal worden. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2022, tijdens een speciale Kindertaalstaat van de KRO-NCRV op NPO Radio 1. 

Naar boven