Vijfde nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de vijfde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023 bekend.

Ik denk dat ik ontvoerd ben van Pim Lammers en Sarah van Dongen is de 5e nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023. ‘Deze meerstemmige bundel vormt een pleidooi voor diversiteit en een warm bad voor eenieder die op zoek is naar zichzelf. De jeugdige vertelstem is zuiver getroffen en wars van stereotypes of normatieve gedachten. De gevoelige, kleurrijke illustraties laten volop ruimte voor verbeelding,’ aldus de jury.

Ik denk dat ik ontvoerd ben is een sprankelend en hedendaags poëziedebuut vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer voor je neus op slot doet.

Deze bundel is uitgegeven bij Uitgeverij Querido en geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Luister volgende week zaterdag weer naar De Taalstaat op NPO Radio 1, waar rond 11.10 uur de zesde en laatste nominatie bekendgemaakt zal worden. Op zaterdag 8 april wordt bekend welk boek van de zes nominaties wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2023, tijdens een speciale uitzending van De kindertaalstaat.

Naar boven