Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs 2020 afgelast

Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs 2020 afgelast

Vanwege de recente maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, gaat de uitreiking van de 33e Woutertje Pieterse Prijs op donderdag 9 april niet door. Juryvoorzitter Arjan Peters maakt in plaats daarvan het winnende boek bekend op zaterdag 11 april tussen 11 en 12 uur in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat. De winnaar(s) van de Woutertje Pieterse Prijs 2020 worden vervolgens geïnterviewd door Frits Spits. 

Hoewel de jaarlijkse uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs tot een van de hoogtepunten in het kinderboekenjaar behoort, acht het bestuur van de stichting de kans afwezig dat deze op korte termijn nog kan plaatsvinden. Om de genomineerde makers niet langer dan nodig in spanning te laten, en het beste kinderboek van 2020 onder de aandacht te brengen van een groot publiek, is het bestuur verheugd over de samenwerking met De Taalstaat.

Bestuursvoorzitter Hans Smit: “We zijn erg blij met de mogelijkheid die Frits Spits, zijn team en de mensen van KRO-NCRV ons in deze turbulente tijden bieden. De Taalstaat is het wekelijks radiofeestje van onze taal, de uitgelezen plek om de winnaar van de grootste jaarlijkse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur bekend te maken.“

Genomineerden

De kanshebbers op de Woutertje Pieterse Prijs 2020 zijn Bizar van Sjoerd Kuyper (Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren), Brons van Linda Dielemans en Sanne te Loo (Fontaine Uitgevers), Flin of de verloren liefde van een eenhoorn van Henry Lloyd en Laurens Rawie (Em. Querido’s Uitgeverij), IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem (Em. Querido’s Uitgeverij), Uit elkaar van Bette Westera en Sylvia Weve (Uitgeverij Gottmer) en Zwerveling, Peter Van den Ende (Em. Querido’s Uitgeverij).

Woutertje Wedstrijd

De wedstrijd i.s.m. Boekblad voor boekhandels en bibliotheken om de genomineerde boeken onder de aandacht te brengen in etalages en thematafels, wordt eveneens afgeblazen. Door de sluiting van bibliotheken en veel boekhandels is de wedstrijd dit jaar niet relevant.

Naar boven