Derde nominatie bekend

Zojuist maakte Margriet Vroomans in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de derde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023 bekend.

De jury koos Ik ben hier! van Joke van Leeuwen als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Een humoristisch en relevant verhaal vol poëtische oneliners vanuit het overtuigende perspectief van een kind met enorme verbeeldingskracht. De originele illustraties dragen en sturen het verhaal en dansen een volmaakte paso doble met de tekst”.

Jona gaat na schooltijd altijd naar haar vaders kantoor. Terwijl hij hard aan het werk is, dwaalt ze door het gebouw. Op de dertigste verdieping ontdekt ze de trap naar het dak, waar ze op een saaie middag in slaap valt. Als ze wakker wordt en naar beneden gaat, is het gebouw compleet verlaten. En ze ziet dat er overal water is, dat wel tot voorbij de tweede verdieping komt. Alle anderen zijn al met boten geëvacueerd, alleen Jona zijn ze vergeten… Jona bedenkt een plan om de aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. Wanneer zullen ze haar komen halen?

Zes boeken maken kans op de Woutertje Pieterse Prijs 2023. Op zaterdag 8 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Naar boven