Zesde nominatie bekend

Frits Spits heeft zojuist in De Taalstaat op NPO Radio 1 de zesde en laatste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021 bekendgemaakt: Alfabet van Charlotte Dematons is een van de beste kinderboeken van het afgelopen jaar: ‘Een prachtig zoek- en vindboek waarin je samen of alleen urenlang kunt verdwalen en eindeloos nieuwe dingen zult ontdekken. Een geniaal spel met taal, waarbij je als lezer het intense plezier voelt waarmee Dematons dit boek heeft gemaakt. Een huzarenstukje, dat je fantasie prikkelt,’ aldus de jury.

In Alfabet vind je alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest, vol verrassende vondsten. Zo is de B van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. En de L van een luipaard in legging en lakschoenen, die lekker ligt te luieren voor zijn laptop. De letterdief struint van bladzijde naar bladzijde en neem overal een lettertje én iets anders mee.

De afgelopen vier zaterdagen werd in De Taalstaat bekendgemaakt dat Koningskind van Selma Noort, Wat is kunst? van Ted van Lieshout, Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda, De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan van Doninck en De naam van mijn vader van Rindert Kromhout genomineerd zijn. Volgende week zaterdag wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2021.

Naar boven