Zesde nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de zesde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023 bekend.

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen van Joukje Akveld & Djenné Fila is de zesde nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023. ‘In een magische wisselwerking tussen fictie en non-fictie worden allerhande facetten van de complexe relatie tussen mens en dier belicht. Wanneer een bevlogen en erudiet auteur een illustratrice van hetzelfde kaliber treft ontstaat iets moois; namelijk een leeftijdsoverschrijdend boek, een waar cadeau voor lezer én voorlezer,’ aldus de jury.

Vanaf het allervroegste begin loopt er een spoor van dieren door onze geschiedenis. Ze zagen de eerste mens in Afrika. Ze renden voor hun leven toen hij een jager bleek te zijn, en toen hij zich settelde als boer trokken zij de ploeg. Dieren speelden een hoofdrol toen koningen en keizers pronkten met hun macht. Ridders zaten op hun ruggen, soldaten vertrouwden op hun vleugels als ze een boodschap de lucht in stuurden voor hulp. In ‘Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen’ vertellen 29 dieren hun verhaal. Hun getuigenissen voeren van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Soms blikken ze terug, soms zitten ze midden in een gebeurtenis, soms kijken ze hoopvol vooruit.

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht en is uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo.

Luister volgende week zaterdag weer naar De taalstaat op NPO Radio 1. Dan wordt tijdens een speciale twee uur durende uitzending van De kindertaalstaat bekendgemaakt welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Naar boven