Zesde nominatie 2024 bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de zesde en laatste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend.

De jury koos Een slijmzoen voor je oma van Matthijs Meeuwsen en Paco Vink als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Een slijmzoen voor je oma neemt de lezer mee naar de donkerste diepte van de zee. Matthijs Meeuwsen beschrijft met overgave onbekende maar spectaculaire diepzeedieren als het blaadjesschaap en de koekjessnijder. Hij geeft de dieren met veel humor en verbeeldingskracht hun eigen stem. De prachtige prenten van Paco Vink in zeegroene en diepblauwe oceaankleuren laten je verwonderen en smaken naar meer. Na lezing heb je er gegarandeerd een nieuw lievelingsdier bij!”

Een slijmzoen voor je oma gaat over zeedieren die bijna niemand kent. Onder het wateroppervlakte leven ontelbare wezens die nog niet door wetenschappers zijn ontdekt. En de zeedieren die we wel kennen, krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Omdat ze niet knuffelachtig genoeg zijn, te gladjes of te lelijk. Terwijl deze dieren de meest bijzondere dingen kunnen! In Een slijmzoen voor je oma zetten Matthijs Meeuwsen en Paco Vink o.a. de koekjeshaai, de kerstboomworm, de klapmuts, de koekjeshaai vol in de schijnwerpers.

Op zaterdag 6 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024.

Naar boven