Vijfde nominatie 2024 bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de vijfde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend.

Maksie van Mathilde Stein en Jan Jutte is volgens de jury een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Ook jonge kinderen die voor het eerst leren lezen, hebben recht op verhalen die zowel inhoudelijk als stilistisch prikkelen. Gelukkig hebben ze nu Maksie. Een heerlijk grappig verhaal met sterke spanningsopbouw, waarbij je als lezer van het ene in het andere avontuur rolt. Knap is de symbiose van het gelaagde verhaal en de ijzersterke prenten.”

Maksie is een klein hondje dat woont in een dierenwinkel. Hij droomt ervan om een grote stoere baas te hebben, maar helaas hebben alleen oude omaatjes met suffe tassen belangstelling voor hem. Hij wordt ermee geplaagd door de grote honden in de dierenwinkel. Dus besluit hij zelf op zoek te gaan naar zijn droombaas. Al gauw ziet hij hem staan aan de over- kant van de straat: een stoere man met een grote zwarte zak (en geen suffe oude oma tas). Maksie stapt op hem af, maar de droombaas rent hard weg. Snel zet Maksie de achtervolging in! Alleen doet Droombaas raar. En er blijft steeds een oude dametje achter Maksie aan zitten…

Tot en met 30 maart wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 6 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024.

Naar boven