Vierde nominatie bekend

Vierde nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 de vierde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021 bekend: De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Van Doninck.

Volgens de jury is dit één van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “In dit vrolijke boek lopen tekst en tekening niet synchroon, waardoor de race uitmondt in een prikkelende terugbladerervaring. Het illustratieplezier spat van de bladzijden. Dit boek komt uit de kast om er nooit meer in terug te verdwijnen.”

In De fantastische vliegwedstrijd gaan tien teams van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen?

De afgelopen drie zaterdagen werd in De Taalstaat bekendgemaakt dat Koningskind van Selma Noort, Wat is kunst? van Ted van Lieshout en Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda genomineerd zijn. De komende twee zaterdagen volgen de laatste twee nominaties. Op zaterdag 10 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2021.

Naar boven