Vierde nominatie bekend

Vierde nominatie bekend

Het vierde boek dat de jury nomineert voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 is Zonder titel van Erna Sassen en Martijn van der Linden. 

Zonder titel gaat over Joshua en Zivan. Ze zijn al maatjes sinds hun kindertijd. Als Zivan door haar ouders teruggestuurd wordt naar haar geboorteland Irak, mist hij haar vreselijk. Bovendien maakt hij zich zorgen: ze reageert niet meer op zijn berichtjes. De vinkjes achter zijn WhatsApp-berichten blijven zwart.

Joshua worstelt zich door de dagen heen. Zal hij Zivan ooit nog zien? Wie is hij zonder haar? Gelukkig vindt hij afleiding bij de beeldende kunst en heeft hij zijn schetsboek. Zijn stoere treiterige klasgenoten Sergio en Dylan blijken ook zo hun eigen problemen te hebben.

De jury over het boek: ‘In Zonder titel kruip je in het hoofd van de vijftienjarige Joshua, die zich radeloos voelt als hij het contact verliest met zijn jeugdvriendin Zivan. Erna Sassen raakt je diep met dit recht uit het hart geschreven young adult-verhaal, waarin vlijmscherpe humor, hilarische situaties, en diepgevoelde wanhoop elkaar voortdurend afwisselen. Haar taal is rauw en direct en verklankt de leefwereld van jongeren. Martijn van der Linden maakte Joshua’s ontroerende schetsboektekeningen en laat zien hoe hij troost vindt in kunst. Een overrompelend raak boek.’ 

Luister volgende week zaterdag weer naar De Taalstaat op NPO Radio 1, waar rond 11.10 uur de vijfde nominatie bekendgemaakt zal worden. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2022, tijdens een speciale KinderTaalstaat van de KRO-NCRV op NPO Radio 1.

Naar boven