Vierde nominatie 2024 bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de vierde genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend.

De jongen die van de wereld hield van Tjibbe Veldkamp en Mark Janssen is volgens de jury een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Dit boek heeft alles in zich om een klassieker te worden: een volstrekt origineel en ijzersterk verhaal, innemende personages en een vlotte spanningsboog. Een boek dat je optilt en met andere ogen laat kijken: die van een levensecht kind dat ondersteboven is van de schoonheid van de wereld.”

Adem is een ‘mogelijk kind’. Op het moment dat zijn ouders elkaar ontmoeten in een oude Oost-Europese stad, springt er een vonk over en komt hij als geest tot leven. Er bestaan ontelbaar veel mogelijke kinderen en de meeste zullen nooit het levenslicht zien, maar met Adem is er iets bijzonders. Als zijn ouders na hun eerste ontmoeting het contact dreigen te verliezen krijgt Adem een voorschot op het leven. Hij heeft kort de tijd om zijn ouders weer bij elkaar te brengen en zo zijn eigen leven veilig te stellen. Met ontwapenende naïviteit gaat hij op pad. Want één ding weet hij zeker: hij wil leven!

Tot en met 30 maart wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 6 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024.

Naar boven