Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs 2023

Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs 2023

Op zaterdag 8 april verandert KRO-NCRV’s De taalstaat met presentator Frits Spits voor de tweede keer in De kindertaalstaat. Ter gelegenheid van de feestelijke uitreiking van de 36e Woutertje Pieterse Prijs, presenteert Frits zijn wekelijkse programma niet vanuit de Hilversumse NPO Radio 1-studio, maar live vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

In De kindertaalstaat bespreekt Frits de genomineerde boeken met de genomineerde schrijvers en illustratoren. Vervolgens maakt Abdelkader Benali, juryvoorzitter van de Woutertje Pieterse Prijs, het winnende boek live in de uitzending bekend.

De prijs wordt dit jaar voor de 36e keer uitgereikt voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek, en bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. In de uitzending wordt als extra prijs het winnende boek verklankt.

In totaal zijn zes boeken genomineerd. Vanaf zaterdag 25 februari wordt wekelijks een nominatie bekendgemaakt bij De taalstaat.

Naar boven