Tweede nominatie bekend

Tweede nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 de tweede genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021 bekend. De jury koos voor Wat is Kunst? van Ted van Lieshout. Het is één van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: ‘Wat is kunst? is een uniek boek, zowel in vorm als in vertelstem. Van Lieshout stapt af van het traditionele perspectief op kunstgeschiedenis, deelt interessante observaties over kunst en zet aan tot nadenken en filosoferen. Als lezer waan je je in een museum dat eigenwijs tot leven komt. Een sprankelend boek dat door alle leeftijden gewaardeerd zal worden!’

In Wat is kunst? komt een meisje een boek binnengewandeld. Ze stelt de vraag: wat is kunst? Ted van Lieshout geeft haar een eiland om het uit te zoeken. Hij daagt haar uit om in haar eigen verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden. Ondertussen vertelt hij over kunst en cultuur: van schets tot schilderij, van masker tot mozaïek, van dans tot design. De tot de verbeelding sprekende verhalen en achtergronden van veel kunstwerken en hun makers, maar zeker ook de keuze van de kunstwerken zelf, maken Wat is kunst?  een fantastisch boek over wat volgens van Lieshout kunst is, namelijk ‘alles wat je moet doen om niet dood te gaan van verveling’. Lees hier meer over dit prachtige boek.

Vorige week zaterdag werd de eerste genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat: Koningskind van Selma Noort. De komende vier zaterdagen volgen de overige nominaties. Op zaterdag 10 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2021.

Naar boven