Tweede nominatie 2024 bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de tweede genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend.

De spin en de sleutel van Anna Woltz is volgens de jury een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Hoe ga je om met verdriet en met een buitenwereld die over je oordeelt? In De spin en de sleutel laat Anna Woltz twee totaal geloofwaardige personages sprankelend tot leven komen, ieder met een heel eigen stem. Een eigentijdse coming of age roman die de lezers veel stof tot nadenken geeft.”

De spin en de sleutel gaat over Elena (13 jaar) en Atlas (14 jaar). Ze komen elkaar tegen als Elena bij het nieuwe gezin van haar tante gaat logeren. Ze kan nergens anders terecht. Vlak voordat ze aankomt, gooit ze haar telefoon weg en knipt ze haar lange haar af. Op de boerderij leert ze Atlas kennen. Hij heeft de ramen van zijn slaapkamer dichtgetimmerd, elke nacht verdwijnt hij uren in het donker en zijn zusje zegt dat hij de school in brand heeft gestoken. Allebei hebben ze een goede reden om de buitenwereld te negeren. Maar hoe lang kun je blijven vluchten?

Tot en met 30 maart wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 6 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024.

 

Naar boven