Tweede nominatie bekend

Tweede nominatie bekend

De tweede nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 is bekend: Schaduw van Toet van Lida Dijkstra en Djenné Fila. De jury schrijft over dit boek: “Schaduw van Toet brengt het Oude Egypte tot leven in een wervelend verhaal, waarin de bikkelharde strijd om macht in het land van de Nijl in een meeslepende stijl wordt neergezet, vanuit het vrouwelijke perspectief van de zus van de beroemde Toetanchamon. De illustraties van Djenné Fila en de liefdevolle vormgeving maken het boek tot een triomf van vertelkunst. Een boek dat iedereen die van spannende verhalen en geschiedenissen houdt om de vinger windt.”

In Schaduw van Toet lezen we over de jonge koningsdochter Anchesenamon. Ze groeit op aan het hof van haar vader, farao Achnaton, in het oude Egypte. Ondanks de luxe van een mooi nieuw paleis en een leven vol parades en feesten is haar leven niet gemakkelijk. Haar familie heeft honger naar macht en haar vader maakt zich niet geliefd bij het volk. Anche heeft al vijf zusjes als ze er een halfbroertje bij krijgt: Toetanchamon, een zwak jongetje met een scheef voetje – de toekomstige farao van Egypte. Ze werpt zich op als zijn beschermer en leert hem alles wat hij moet weten om in leven te blijven. Als een schaduw leeft ze aan zijn zij, en alles lijkt goed te gaan. Tot het noodlot toeslaat en haar eigen leven in groot gevaar is…

Luister volgende week zaterdag weer naar De Taalstaat op NPO Radio 1, waar rond 11.10 uur de derde nominatie bekendgemaakt zal worden. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2022.

Naar boven