Eerste nominatie bekend

Eerste nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 de eerste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021 bekend. De jury koos Koningskind van Selma Noort als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “In Koningskind brengt Selma Noort op meeslepende wijze een Bijbelverhaal tot leven. Een zintuiglijk verhaal, met spanning en vaart geschreven. Noort is een meesterverteller!”

Koningskind gaat over Zissel en haar zielsbroertje Jabin, die leefden tijdens de heerschappij van koning Salomo. Koning Salomo is nu, 3000 jaar later, nog steeds heel beroemd vanwege zijn “Salomonsoordeel”. Hij moest een rechtvaardig oordeel uitspreken toen twee vrouwen bij hem kwamen en allebei zworen dat zij de moeder waren van dezelfde baby. Hoe kon hij de waarheid te weten komen? Zissel en Jabin komen door een samenzwering terecht aan het hof van deze grillige, onberekenbare koning, die niet weet dat Zissel zijn dochter is, en niet dat zij wel degelijk kan horen, en dat zij met haar handen kan spreken… Lees hier meer over dit prachtige boek.

Vanaf vandaag wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 10 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2021.

Naar boven