Eerste nominatie 2024 bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de eerste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2024 bekend.

De jury koos Het touw en de waarheid van Marco Kunst en Jeska Verstegen als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar:

Een prachtig geïllustreerd sprookje over een jongen die woorden verzamelt en een meisje dat alles van kleuren weet. In dansende zinnen vol mooie vondsten lezen we hoe ze elkaar vinden. De liefde voor taal spat van de pagina’s af, net als de betoverende illustraties.”

In Het touw en de waarheid leren we Kyra kennen, die helemaal alleen op een eilandje in het zuiden woont, waar ze stoffen verft in duizend kleuren. Rondom haar strekt de zee zich blinkend uit. Ylan woont op een rotseiland in het noorden. Hij zoekt er de waarheid, net als de andere monniken waar hij mee woont. Rondom hem is er niets dan klippen en golven. Kyra verlangt naar gezelschap en begrijpt dat ze moet vertrekken. En Ylan gelooft niet langer wat de monniken beweren. Hij vlucht naar open zee. Allebei gaan ze het onbekende tegemoet. Allebei dragen ze een geheim met zich mee..

Vanaf vandaag wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 6 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2024.

Naar boven