Eerste nominatie bekend

Eerste nominatie bekend

Zojuist maakte Frits Spits in De Taalstaat van KRO-NCRV op NPO Radio 1 de eerste genomineerde voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 bekend. De jury koos Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Een fabelachtig lees- en kijkboek voor kinderen van alle leeftijden. Het boek is een ode aan de natuurwetenschappelijke expedities van de vroegmoderne tijd, de wereld van Darwin waar in verre oorden nieuwe soorten van leven werden gevonden. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan.”

Terra Ultima brengt een onbekend continent ergens tussen Alaska en Azie in beeld. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond dit continent na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij hier aantrof. Collega-ontdekkingsreiziger en bioloog Noah J. Stern kreeg toegang tot Deleo’s archief en stelde zo een waanzinnige selectie van prenten en aantekeningen samen, zodat de hele wereld een beeld kan vormen bij dit fascinerende, nieuwe werelddeel.

Vanaf vandaag wordt iedere zaterdag een nieuwe genomineerde bekendgemaakt in De Taalstaat. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2022.

Naar boven