Derde nominatie bekend

Derde nominatie bekend

Het derde boek dat de jury nomineert voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022 is Viruswereld van Marc ter Horst en Wendy Panders. “Vlak na het eerste coronajaar verraste Marc ter Horst met Viruswereld, een sterk non-fictieboek dat glashelder inzicht geeft in alle aspecten van het virus en de pandemie – van virusbouw, besmettingswegen en immunologische afweer tot virusmutaties en vaccinontwikkeling. Wendy Panders verluchtigde de informatie met fraaie, humoristische tekeningen en uitgebalanceerde composities. Viruswereld is een feest om te lezen, maar ook een boek waar kinderen echt wijzer van worden en dat ze bewapent met kennis.”

In Viruswereld legt Marc ter Horst op een begrijpelijke en vrolijke toon uit wat virussen eigenlijk zijn. En vooral, dat je er niet bang voor hoeft te zijn. Want: “Ze zitten echt overal. Boven op de bergen, diep in de oceanen en hoog in de lucht. (…) Jij en alle andere mensen leven je hele leven al tussen die virussen. Je ademt ze in, drinkt ze op, poept ze uit. Dat gaat je hele leven al goed.” Behalve als je lichaam het virus nog niet kent. Dan kun je er ziek van worden. Aan de hand van corona, de sars-epidemie, ebola en andere bekende virussen maakt Ter Horst de ingewikkelde materie toegankelijk en interessant. De vaak grappige illustraties van Wendy Panders versterken en ondersteunen deze informatie.

Luister volgende week zaterdag weer naar De Taalstaat op NPO Radio 1, waar rond 11.10 uur de vierde nominatie bekendgemaakt zal worden. Op zaterdag 2 april wordt bekend welk boek wordt bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2022.

Naar boven