Arjan Peters juryvoorzitter Woutertje Pieterse Prijs

Literatuurcriticus en Volkskrant-redacteur Arjan Peters is de nieuwe juryvoorzitter van de Woutertje Pieterse Prijs. Hij volgt in die positie Noraly Beyer op.

Arjan Peters verheugt zich op zijn nieuwe taak: ‘Toen ik vijf jaar was, wilde ik alle kinderboeken lezen die er dat jaar verschenen waren. Ik heb er een halve eeuw op moeten wachten, maar nu komt die wens uit, om de hele kinderboekenproductie van één jaar te mogen lezen.’

Ook van juryleden Anne-Gine Goemans en Peter de Kan is de zittingstermijn verstreken. Zij worden opgevolgd door auteur Karin Amatmoekrim en grafisch ontwerper Marga Scholma. De jury bestaat verder uit Juan Khalaf (bibliothecaris, adviseur inburgering) en Veerle Vanden Bosch (chef Letteren van De Standaard). De Woutertje Pieterse Prijs zal op 9 april 2020 voor de drieëndertigste keer worden uitgereikt.

Arjan Peters (1963) is Volkskrant-redacteur en criticus, columnist en interviewer. Hij publiceerde onder meer Langzaam lopen is al verdacht (1998) De ongeneeslijke lezer (2003), Het woord is aan de schrijver (2005), Eindelijk Sneeuw (2011) en Lat is hoog over (2018).

Marga Scholma (1966) is mede-eigenaar van het ontwerpbureau Beukers & Scholma, dat is gespecialiseerd in redactioneel ontwerp. Het werk van dit bureau is regelmatig bekroond, onder andere met een prijs voor het Best Verzorgde Boek, een European Design Award en een Red Dot Award.

Karin Amatmoekrim (1976) debuteerde in 2004 met Het knipperleven, waarna nog vier romans volgden. Hiervan is Het gym (2011) het bekendst. Haar laatste boek, de memoir Tenzij de vader, verscheen in 2016. Momenteel werkt zij aan een proefschrift in de vorm van een biografie over Anil Ramdas en is ze betrokken bij De Correspondent als correspondent Verzwegen Geschiedenis.

Naar boven